GÜVENLİ İNTERNET GÜVENLİ BİREY

GÜVENLİ İNTERNET GÜVENLİ BİREY

ABAD Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda seminer verildi.

29.11.2023 71

ABAD (Artuklu’da Başarıyı Artırma Dönemi) Projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz Eylem Planına göre EKİM-KASIM-2023 döneminin BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA belirlemiş olduğumuz Bilinçli-Güvenli İnternet Kullanımı Seminerlerinin düzenlemesi adlı çalışmamızı gerçekleştirdik.

 Günümüzün çocukları ve gençleri birçok yetişkinin büyüdüğü dünyadan farklı bir dünyada yetişiyorlar. Bilgi iletişim teknolojilerinin sürekli ve hızlı şekilde değiştiği ve yenilendiği bu dünyada, çocukların ve gençlerin teknolojiyi yoğun şekilde kullanmaları ve zamanlarının çoğunu çevrim içi olarak geçirdikleri bilinmektedir. Çocukların gelişimleri ve çağın gereklerine uyumları için çocukların İnternete erişimlerini yasaklamak etkili bir yöntem değildir. Önemli olan onların birçok avantajı bulunan teknolojiyi ve İnterneti etkili, verimli, uygun ve sorumlu bir şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösterici olmaktır.

Bu kapsamda okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Özkan ÖZ tarafından 5 ve 6. Sınıf öğrencilerimizden toplam 59 öğrenciye Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı konusunda seminer verildi.

Verilen seminer ile öğrencilerimizin çağın gerekliliği haline gelen internet kullanımında daha bilinçli birer bireyler olması ve karşılaşılacak herhangi bir olumsuz durum karşısında neler yapılıp neler yapılmayacağı ile ilgili bilgiler verilerek öğrencilerimizin bu konu hakkındaki farkındalığını artırıp bilinçli ve güvenli birer internet kullanıcısı olmaları sağlanmıştır.

Seminerin gerçekleştirilmesinde katkı sunan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Özkan ÖZ' e ve seminere katılım sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.

29-11-202329-11-202329-11-202329-11-202329-11-202329-11-202318-01-2023